login | registreer | winkelwagen: (0) items €0,00

De SEO Jungle

blog-seo-jungle

 
Veel webwinkeleigenaren zullen het herkennen. Je loopt al maanden, en sommige wel jaren, rond met de gedachte “Ik zou best eens iets voor mezelf willen beginnen”. Als je dan uiteindelijk een goed idee hebt en de beslissing neemt om een webwinkel te beginnen, wordt het tijd al je plannen op te schrijven.

Je businessplan helpt om je ideeën aan te scherpen, richting en doelen te bepalen en om je plannen concreet te maken. Een businessplan is een sterke houvast om je propositie succesvol te laten zijn. Dan begint je zoektocht in de wereld van de website aanbieders. Laat je een website bouwen of ga je zelf aan de slag? Populaire CMS systemen zoals Strato, Magento en het open source platform WordPress maken het mogelijk dat je al voor een relatief lage investering aan de slag kunt.

Nadat je domeinen zijn geregistreerd en de hosting, mailserver en website is geregeld, kun je beginnen met het “vullen” van de website. Teksten, afbeeldingen, prijzen etc. Een tijdrovende klus waar je weken, soms wel maanden mee bezig bent. Maar dan eindelijk is het zover …

JE BENT LIVE! Vol trots vertel je aan je familie, vrienden en kennissen over jouw nieuwe website! De complimenten vliegen je om de oren en je bent er helemaal klaar voor om de vele bestellingen te gaan verwerken.

Naar een aantal weken begin je jezelf een beetje achter de oren te krabben want, waar blijven nu al die bestellingen en waarom lijkt je website “onvindbaar” in Google op de voor jou belangrijke zoekwoorden?

Er is geen eenvoudig antwoord te geven op deze (en vele andere) vragen. Hiervoor zul je opzoek moeten gaan in de SEO jungle. De wereld van zoekmachine optimalisatie is groot, vol regels en aan snelle veranderingen en ontwikkelingen onderhevig. De grootste zoekmachine, Google heeft in totaal circa 200 algoritmes, waarbij van maar 150 algoritmes bekend is hoe ze werken.

Belangrijk is om eerst in kaart te brengen wat de goede en minder goede punten zijn van je website. Dit is gemakkelijk inzichtelijk te krijgen door middel van het invullen van onze Gratis Website Scan. Door het beantwoorden van vijf vragen, maken wij een Quick scan van jouw website en concurrenten. Ons Gratis rapport geeft inzicht wat je goede en verbeterpunten zijn en hoe je deze zelf of door ons kunt oplossen. In mijn blogs wil ik je graag introduceren in de SEO jungle, de werking en invloed van social media en vele andere onderwerpen die ervoor kunnen zorgen dat jouw website ook bekend wordt op internet!

Groet,
Mario Gerssen

Laat een reactie achter