login | registreer | winkelwagen: (0) items €0,00

Facebook: Waar liggen je kansen als (lokaal) bedrijf?

SEO blog: Facebook, wat kun je er mee als bedrijf?
“Potentiële klanten liepen letterlijk langs je winkel. Dat is vandaag de dag wel anders voor webwinkels.”
Mario Gerssen – Bekendopinternet.nl

 

Heb jij dat ook wel eens? Dat het lijkt alsof Facebook er altijd al is geweest? Maar wat begon als `The Facebook` bestaat nog maar net 10 jaar. Kun je het je voorstellen? Je zit als student, in 2004, op je studentenkamer en nu, 10 jaar later, ben je de mede-eigenaar en oprichter van het grootste beursgenoteerd social media bedrijf in de wereld! Ik kan mij goed voorstellen dat Mark Zuckerberg zich af en toe even in de arm knijpt en denkt `Wat is er toch allemaal gebeurt in de afgelopen 10 jaar?`.

Wat ooit begon als een digitaal smoelenboek van Harvard College is vandaag de dag een netwerk met ruim 1,3 miljard gebruikers wereldwijd. Facebook maakt het niet alleen mogelijk om in contact te komen, te communiceren, foto´s en andere content te delen met personen, maar stelt bedrijven ook in de gelegenheid om op grote schaal in contact te komen met hun online doelgroep. Dat maakt het goed aanwezig zijn op Facebook natuurlijk erg interessant voor bedrijven.

Mijn opa vertelde mij als klein kind wel eens verhalen waarin hij een beeld schetsen dat winkeliers de hele dag bij hun winkeldeur stonden en hun klanten naar binnen praten. Potentiële klanten liepen dus letterlijk langs je winkel. Deze situatie is vandaag de dag wel anders voor webwinkel-eigenaren… het lijkt wel of potentiële klanten overal voorbijkomen, behalve bij je webshop! Daarom is het zo interessant dat een platform als Facebook veel mogelijkheden biedt om in contact te komen met online doelgroepen en potentiële klanten.

Wij zitten op Facebook
Nu kom ik vaak eigenaren van bedrijven/webwinkels tegen die zeggen: Ja, wij zitten ook op Facebook……. en dan blijft het vaak stil. Ik vraag ze dan, wat ze communiceren, wat hun doelstellingen zijn, wat hun social ROI is en wat hun percentage omzet is uit social media kanalen etc…. Ik kan je zeggen: Het blijft vaak angstvallig stil. Veel mensen hebben geen idee, of ik krijg de reactie: Ja, dat weet ik allemaal niet hoor, we hebben er eigenlijk helemaal geen tijd voor omdat allemaal te doen en bij te houden.

Kansen onbenut laten
Het vreemde is dat iedereen wel begrijpt dat er een groot potentieel ligt onder 1,3 miljard gebruikers en dat dit nog steeds een groot potentieel is bij ruim 9 (!) miljoen Nederlandse gebruikers. Toch laten veel bedrijven kansen liggen als het gaat om het bereiken van hun doelgroep via social media. Aan de kosten kan het in ieder geval niet liggen… adverteren op een platform als Facebook is nog steeds vele malen goedkoper dan het adverteren in menig vakblad, magazine of glossy.

Vaak is het een kwestie van tijd en onwetendheid, die ervoor zorgen dat bedrijven kansen onbenut laten op social media platformen. Dat het veel ondernemers ontbreekt aan tijd, begrijp ik wel. Als ondernemer ben je nu eenmaal erg druk met het runnen van je core business, het up-to-date houden van je website en voor sommigen, het aansturen van personeel.

Potentie, ja…. tijd, nee
Met andere woorden; Ondernemers weten dat de potentie om klanten te winnen via social media groot is, maar men heeft geen tijd. BekendopInternet.nl helpt ondernemers graag bij het neerzetten van een degelijke en duidelijke social media strategie. Word als bedrijf ook zichtbaar onder je online doelgroep. Of het nu gaat om landelijke doelgroepen of lokale doelgroepen, wij helpen je graag om in contact te komen met potentiële klanten. Een grotere bekendheid onder en interactie met je online doelgroep levert in veel gevallen extra klanten en omzet op.

Facebook bedrijfspagina, adverteren en Facebook beheer voor bedrijven
BekendopInternet.nl levert professionele Facebook bedrijfspagina´s met Open Graph naar je website en benaderen jouw doelgroep met pakkende advertentie´s. Wij verzorgen ook het complete beheer van je Facebook pagina en zorgen ervoor dat er de Facebook pagina up to date is, volgers krijgt en dat er interactie ontstaat met potentiële klanten.

Bekijk hier de verschillende Facebook pakketten voor bedrijven.

Succes !

Mario Gerssen

Laat een reactie achter